Konsert med VOX HUMANA


I serien Internasjonale Kyrkjekonsertar i Ålesund blir det i Borgund kyrkje søndag 13. september kl. 19.00 med Ruth Wilhelmine Meyer, vokal, og Nils Henrik Asheim, orgel.

 

Ruth Wilhelmine Meyer er en sjeldent allsidig stemmekunstner som med sine utrolige seks oktavers omfang lekent beveger seg mellom lydverdener fra folkemusikk til klassisk via eksperimentell musikk. Oppvokst i Telemark men med verden som arbeidsfelt har hun utviklet sitt eget eksperimentelle uttrykk delvis basert på tradisjonelle vokalteknikker fra regioner som Canada, Tuva, sør-Irak og Armenia. 

Nils Henrik Asheim, to ganger Spellemannsprisvinner og nylig mottaker av Nordisk Råds Musikkpris, har komponistens grep på orgelet og er kjent for å få instrumentet til å klinge nytt, uventet og samtidig helt organisk. Han dyrker en improvisasjons-basert spillestil hvor møtet med det enkelte orgel og letingen etter orgelets «stemme» blir avgjørende for resultatet. I dette programmet kan han like gjerne utnytte fargepaletten i et stort domkirkeorgel som å finne gullårene i et lite kammer-instrument. 

Billetter: kr. 150,-. Studentar og barn gratis. Festivalpass gjelder.

Billetter i døra og på kulturialesund.no

Tilbake