KELTISK I KYSTPILGRIMSLEIA


Møt ensemble VIRVEL på turné med keltisk musikk i kystpilgrimsleia i Borgund kyrkje 11.august kl.19.00!

 

Medvirkende er Jasmina Zivic (fløyter), Ebba Ringmar (obo/engelskhorn og sekkepiper), Sharleen Clapperton (fiolin), Zhala Aliyeva (cello), Magnhild Tafjord (horn) og Margaret Haugland (akkompagnement/piano/orgel).

I 2024 etablerte de ny konstellasjon for blandet besetning: ensembleVIRVEL. Dette kan betegnes som en «gatemix», der de bruker de instrumentene som er tilgjengelig – og stortrives med det! Ensemblet fikk støtte fra Møre og Romsdal fylkeskommune til KELTISK I KYSTPILGRIMSLEIA, som er tittel på deres første prosjekt. Kystpilgrimsleden er et satsingsområde for fylket og for Møre Bispedømme, der vertskirkene også bidrar i prosjektet.

EnsembleVIRVEL er et prosjektbasert musikkensemble som benytter profesjonelle utøvere, komponister og arrangører bosatt i Møre og Romsdal. Besetningen varierer fra prosjekt til prosjekt, og repertoaret bygger både på samspill og solistinnslag. Ensemblet ønsker å bidra til at det skapes kulturelle ringvirkninger lokalt, gjennom musikkglede og felles aktiviteter der mennesker møtes til sanselige lytteopplevelser.

Grunnideen i denne konserten er keltisk musikk og kultur på vandring, både i kystpilgrimens fotefar, og i andre sammenhenger der «det keltiske» har satt spor. Prosjektet spinner den musikalske veven på tvers
av både tid og tradisjon, der nytt og gammelt møtes. Hva er «det keltiske» og hvilke spor finnes? I hvilket landskap og langs hvilke veier går pilgrimens fotefar langs kysten? Det finnes mange svar, og kanskje er målet å også være undrende, og åpen for nye inntrykk.

Konserten er støtta av Stiftelsen Kjell Holm.

Billetter kr. 200,- ved døra. Vipps eller kontant.
Barn og studenter gratis.

 

Tilbake