Orgelkonsert i Borgund kyrkje

Ioana Maria Precup og "Internasjonale Kyrkjekonsertar i Ålesund" inviterer til konsert søndag 18. september kl. 19.00.

"Passacaglias og andre Ostinati"

Et spennende program med musikk mellom andre Bernando Storace, Henry Purcell, J.S. Bach og Max Reeger.

Ioana Maria Precup ble født i Alba Iulia, Romania i 1981. Hun har 12 års universitets utdaning med flere fullførte masterstudier fordelte mellom musikkvitenskap med lærerutdanning i tillegg, orgel og kirkemusikk. Ioana har studert ved Musikkakademiet i Cluj-Napoca, Romania, og takket være DAAD- og Evangelisches Studienwerk-stipend kunne hun studere videre ved Musikkhøyskolene i Trossingen Tyskland i 6 år med m.a. Christoph Bossert og i Piteå i Sverige i 2 år med m.a. Hans-Ola Ericsson og Erik Westberg. I tillegg, i 2022 tok hun kordirigerings kurs med Tone Bianca Sparre Dahl på Toneheim Sommerkorskolen.
Ioana kom til Norge først som kantor i Tingvoll før hun bosatte seg i Ålesund i 2013. Hun er organist og kantor i Vår Frue kirke; dirigerer Flisneskoret, Sykkylven Blandakoret og Damekoret Piker Vin og Sang; underviser som kulturskolelærer og jobber ofte som frilanser her i distriktet.
Hun har en bred musikalsk erfaring og har spilt konserter i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Luxembourg, Italia, Frankrike, Spania, Romania, Ungarn og USA.

Konserten har fått tittelen «Passacaglias og andre Ostinati» Et ostinat er et motiv eller en karakteristisk melodi som gjentas sammenhengende gjennom et musikkstykke. I en Passacaglia blir et basstema stadig gjentatt. Denne komposisjonsteknikken  var svært vanlig i barokken men også mye brukt i romantikken. Ja også i populærmusikken finner vi mange eksempel. Max Reger, kanskje den viktigste orgelkomponisten etter Bach, blanda ofte barokke element og romantiske ideal i sine variasjonsverk. Det er derfor spesielt spennende og høre Ioana Precup spille passacagliaer av både Bach og Reger i samme konsert.

Konserten er Støttet av Norsk Kulturråd og Stiftelsen Kjell Holm.
Billetter (vipps eller kontanter) kr. 200,-
Studenter og barn gratis.